Sterkere storm i vente

Mørekysten fikk føling med den aller første høststormen mandag kveld, men stormen som er ventet natt til onsdag og onsdag blir enda sterkere.

Foto: Scanpix
Næringsliv

- Slik det nå ser ut, vil det blåse full storm fra Måløy i Sogn og Fjordane og helt nordover til Sandnessjøen i Nordland. Det begynner allerede tirsdag kveld ved Måløy, og stormen flytter seg gradvis nordover kysten. Natt til onsdag og onsdag får Møre og Romsdal full sørvestlig storm, sier meteorolog Rasmus Myklebust ved Meteorologisk institutt i Bergen til NTB.54 knop ved OnaI trøndelagsfylkene vil det først blåse ganske kraftig fra sørøst, før vinden skifter retning og blåser seg opp til full sørvestlig storm utpå dagen onsdag.Selv om vinden blir svært kraftig mange steder, vil det bare unntaksvis blåse storm inne i fjordene. Dette kan skje i Vanylvsgapet og i Vartdalfjorden på Sunnmøre, ifølge Myklebust.Lavtrykkene og stormsentrene står nå i kø utenfor kysten. Allerede mandag kveld slo det til med storm flere steder i Møre og Romsdal. På Ona fyr ble det målt en vindstyrke på 54 knop, som er full storm. Det var store variasjoner i vindstyrken selv på korte avstander. På Vigra var maksvinden til sammenligning bare 35 knop.

Nyheter
Næringsliv