Tapte 1,3 milliarder kroner

Gigantregning i et av Glitnirs feilslåtte oppkjøp.

Øystein A. Landvik - Foto: Finansavisen
Næringsliv

Sagaen om Glitnir i Norge sluttet omtrent like dramatisk og raskt som den startet.Øystein A. Landvik startet i 1985 NæringsMegling. Selskapet vokste seg store, og moderselskapet, Union, og ble priset av Glitnir til mellom 450 og 500 millioner kroner i 2008, skriver Finansavisen.Landvik og hans partnere solgte halvparten av aksjene, og cashet ut omtrent 60 millioner kroner hver. Giltnir plukket i tillegg opp det svenske meglerfirmaet Leimdörfer, og brukte i 2008 like over milliarden på oppkjøp. Så møtte Island veggen, og de islandske bankene gikk overende.Landvik og hans partnere kjøpte tilbake aksjene. Med aksjene fulgte 683 millioner kroner i gjeld. Landvik mener fortsatt han har gjort et godt kjøp, selv om selskapet tapte 1,3 milliarder kroner i fjor.- Hva vi betaler for gjelden eller aksjene, er konfidensielt, men vi synes selskapet i seg selv hadde en verdi, i dag har selskapet en positiv egenkapital på over 200 millioner, sier Landvik til Finansavisen.Les hele sagaen om Glitnir, NæringsMegling og Union i dagens Finansavisen

Nyheter
Næringsliv