Verdens beste sted å drive business

Sveits har verdens mest konkurransedyktige økonomi.

Roger Federer under OL-åpningen. Han er en folkehelt i Sveits - Foto: Scanpix
Næringsliv

Sveits er det beste stedet å drive forretningsvirksomhet, og Norge klatrer til 14. plass på rangeringen som er utarbeidet for World Economic Forum.Sveits overtar topprangeringen i The Global Competitiveness Report fra USA, som i år må nøye seg med andreplass som følge av problemer innen finanssektoren og svekket makroøkonomisk stabilitet.Singapore har også kommet styrket ut av den globale finanskrisen og klatrer to plasser til tredjeplass på årets rangering. Deretter følger Sverige, Finland og Danmark på de neste plassene.Danmark faller to plasser, mens Sverige og Finland innehar samme plass på lista i år som i fjor.Norge klatrer fra 15. til 14. plass på rangeringen over konkurransedyktige økonomier og puster dermed Hongkong, Taiwan og Storbritannia i nakken.Tsjad, Zimbabwe og Burundi innehar de tre siste plassene på lista, og er definitivt ikke stedet å investere, konstaterer World Economic Forum. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv