3.764 bedrifter konkurs på 270 dager

Her ser du hvilke bransjer og fylker som rammes hardest av konkursbølgen.

Foto: iStockphoto
Næringsliv

Antall konkurser i Norge stiger fortsatt i forhold til i fjor, men økningen er mye mindre enn i første halvår i år. Det viser en analyse fra kredittopplysningsbyrået Experian.- Sommeren har markert et skille. Det var svært høye konkurstall i alle månedene i første halvår, men nå har økningen avtatt. Bedriftene klarer seg bedre, sier direktør Gabor Molnar i Experian.384 bedrifter gikk konkurs i september. Det er 15 prosent flere enn i september i fjor, men langt færre enn på senvinteren i år, da det var rundt 500 konkurser i måneden. For mange bransjer er konkurstallene på nivå med i fjor høst, før konkursbølgen satte inn for alvor.- Men ikke alt er rosenrødt. Konkurstallene for september er høye for noen bransjer, spesielt for bedrifter som driver med overnatting og servering. Også transport, lagring, varehandel, bygg og anlegg har stort frafall i høst, sier Molnar.Av fylkene er det Oppland, Troms og Aust-Agder som har den mest negative konkursutviklingen i september. For første gang på veldig lenge er det nå flere fylker som kan vise til en positiv utvikling, med færre konkurser. Nord-Trøndelag, Møre og Romsdal, Vestfold, Østfold, Finnmark, Hordaland og Buskerud har færre konkurser enn i september i fjor.Hittil i år har det vært 3.764 konkurser, mot 2.419 på samme tid i fjor, en økning på 56 prosent.

Nyheter
Næringsliv