HTH stopper salg av kjøkkenbenker etter kritikk

Kjøkkenprodusenten HTH stopper alt salg av kjøkkenbenkene som det norske Regnskogfondet hevder er laget av regnskogtømmer.

Næringsliv

Torsdag kåret Regnskogfondet HTH til årets regnskogversting og hevdet at regnskogtømmer var blitt brukt i en rekke kjøkkenplater og - benker hos HTH.- Vi tar dette ytterst alvorlig og har midlertidig valgt å stoppe salget av de aktuelle produktene i hele Europa inntil det eventuelt kan dokumenteres at de kommer fra bærekraftig skogbruk, sier administrerende direktør ved HTHs hovedkontor i Danmark, Henrik Jørgensen, til NTB.MøterHan opplyser at de har hatt en rekke møter med sine leverandører for å forsikre seg om at produktene framstilles på forsvarlig vis etter at de fikk beskjed fra Regnskogfondet om undersøkelsen.Ifølge Regnskogfondet solgte HTH heltre benkeplater av flere typer ødelagt regnskog fra Afrika, Asia og Amazonas.- Vi har også gått i dialog med Regnskogfondet og har avtalt et møte med dem i Oslo i desember. Det er viktig for oss at vår produksjon ikke er skadelig for miljøet, sier Jørgensen.Trenger mer kunnskapHan vedgår at selskapet kan trenge mer kunnskap om den sertifiseringen og kontrollen som er nødvendig fra leverandørene for å sikre at produktene blir framstilt på en bærekraftig måte.- Her vet jeg at Regnskogfondet har mye ekspertise og mange synspunkter som vi veldig gjerne vil lytte til og lære av. Jeg vil også invitere dem med på en tur til Afrika for å se på de enkelte skogbrukene som leverer til oss, sier han. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv