Onsdag ettermiddag besøkte hun møbelbygda Sykkylven på Sunnmøre.To av fabrikkene i bygda, Norges største møbelfabrikk Ekornes og LK Hjelle, som har satset mye på eksklusive bestillingsmøbler, viste seg fram. Hos Ekornes tok direktør Øyvind Tørlen og ordfører Jon Kåre Aurdal (Kr.F.) kronprinsessen med seg på en rundtur i to avdelinger, sømavdelingen og stålavdelingen.
Blant roboter
I sømavdelingen hos Ekornes arbeider 220 syersker. I stålavdelingen er det 80 ansatte og 42 roboter. Midt blant robotene sto Ørjan Olsen, som fikk en prat med kronprinsessen. Han skrøt av arbeidskameratene han hadde rundt seg.- Roboter er greie å ha med å gjøre, sier Olsen til NTB.Ekornes er blant møbelprodusentene i Norge som har klart seg godt i tiden etter finanskrisen. De er nå i ferd med å bemanne opp til å kunne produsere 1.700 sitteplasser hver dag.- Da er både Stresslesser og andre stoler og sofaer inkludert, opplyser markedsdirektør Runar Haugen til NTB.