Air France rute 447 var på vei fra Rio de Janeiro til Paris da det styrtet i Atlanterhavet, drøyt 1.000 kilometer fra kysten av Brasil 1. juni i år.Alle de 228 som var om bord i flyet omkom, blant dem tre norske statsborgere.Årsaken til flystyrten er ikke fastslått, men fortsatt under gransking. Flere rapporter har antydet svikt i sensorer og annet teknisk utstyr om bord i Air France-flyet.Etterlatte til åtte av ofrene går nå til sivilt søksmål med krav om erstatning fra flyprodusenten Airbus, samt deleleverandører som General Electric, Motorola, Intel, Honeywell International, Thales og Goodrich.- Som et direkte og umiddelbart resultat av de saksøktes uaktsomhet, styrtet flyet i Atlanterhavet, heter det i søksmålet som er levert både i USA og Storbritannia.De etterlatte angir ikke hvor mye de krever i erstatning fra fly- og deleprodusentene. (©NTB)