Spillprodusenten EA annonserte tirsdag tall for tredje kvartal, samtidig som selskapet meldte om et oppkjøp av norskeide Playfish. Den norskeide spillprodusenten ble plukket av den amerikanske spillgiganten for 2,4 milliarder kroner.EA hadde et tap i kvartalet på 391 millioner dollar, ned fra et tap på 310 millioner dollar i samme periode i fjor. Totalt har selskapet tapt 0,62 milliarder dollar det siste halvåret.For å kutte kostnader, skal EA kvitte seg med 1.500 ansatte.EA-aksjen faller 7,37 prosent i åpningen til 18,09 dollar.Medeier og medgrunnlegger Kim Daniel Victor Arthur (29) er fornøyd, og får drive butikken videre under amerikansk ledelse.- Det er utrolig artig at vi er med på noe slikt i Tromsø, sier Arthur til HegnarOnline kun 15 minutter før han setter seg på flyet for å møte EA-ledelsen i San Francisco.Arthur gikk sammen med syv andre selverklærte nerder, og var en av de aller første til å lage spill for Facebook. I dag er selskapet størst blant utviklerne for Facebook-plattformen. , som eies 100 prosent av , har 11 ansatte i Tromsø, skal drive videre i Nord-Norge. I tillegg har selskapet kontorer i London, San Francisco og Beijing. Totalt er det over 120 ansatte i selskapet.Arthur ønsker ikke å svare på hvor stor eierandel han selv, eller de syv andre, har i Playfish, men det er trolig en betydelig andel. Pengene skal i all hovedsak inn i bedriften igjen, for å sikre videre vekst.Playfish ønsker, nå med giganten EA på laget, å utvikle seg i andre retninger enn kun Facebook, og selskapet er blant annet interessert i å utvikle spill i forbindelse med FIFAa, som EA eier rettighetene på.- Vi har en roadmap vi jobber med allerede, og det blir spennende å se hvilke muligheter som dukker opp i samarbeid med EA, sier han til HegnarOnline.Playfish har en ufattelig stor brukerbase, med totalt 160 millioner brukere på verdensbasis, 60 millioner aktive brukere og 13 millioner brukere som spiller hver eneste dag. De mest populære spillene er Pet Society og Restaurant City, begge med omtrent 5 millioner aktive spiller per dag.