Togproblemer løst i Oslo-området

Jernbaneverket løste litt før klokken 12 signalproblemene som i flere timer stoppet all togtrafikk mellom Oslo S og Skøyen. Rushtrafikken vil gå som normalt, ifølge NSB.

Foto: Scanpix
Næringsliv

- Etter at problemet nå er løst, venter vi ikke vesentlige forsinkelser eller innstillinger i rushtrafikken i ettermiddag, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB.All trafikk mellom Oslo S og Skøyen stanset etter at det klokken 8.10 oppsto signalproblemer ved Nationaltheatret stasjon. Dette førte til store forsinkelser og innstilte tog.- Feilen oppsto i forbindelse med oppgraderingsarbeider i sentralen som styrer signalanlegget, sier informasjonssjef Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket Østlandet til NTB.Dette er langt fra første gang togtrafikken har stått stille den siste tiden. Senest onsdag denne uka skapte problemer med signalanlegget kaos i ettermiddagsrushet i Oslo-området.Informasjonssjef Preben Colstrup i NSB sier han har full forståelse for frustrasjonen til passasjerene.- Det er ingen som liker å oppleve at togtilbudet ikke fungerer som det skal, enten det er en eller flere ganger. Jeg er lei for at kundene opplever dette, sier Colstrup.Litt etter klokken 14 fredag melder Jernbaneverket om problemer i togtrafikken i Østfold. På grunn av feil ved kjøreledningen var det da strømløst mellom Onsøy og Fredrikstad, og det ble kjørt buss for innstilte tog mellom Råde og Fredrikstad. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv