Citigroup betaler tilbake 20 mrd. dollar

Tilbakebetaler kriselån.

Publisert 14. des. 2009 kl. 13.12
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 122 ord
Citigroups CEO, Vikram Pandit - Foto: AP
Citigroup skal betale tilbake TARP-lån gitt av amerikanske myndigheter på totalt 20 milliarder kroner, opplyser selskapet.
TARP
Troubled Asset Relief Program (TARP) er bedre kjent under sitt folkelige navn - redningspakken.Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Bank of America (inkl Merrill Lynch), Citigroup, Wells Fargo, Bank of New York Mellon og State Street Corp fikk alle utbetalt milliarder av dollar i form av konvertible lån.Totalt utgjør TARP-programmet 700 milliarder dollar, hvor 250 milliarder dollar gikk til å kjøpe preferanseaksjer (konvertible lån).En rekke banker har allerede betalt tilbake deler av eller hele lånebeløpet.Totalt har minst 530 banker- og finansinstitusjoner mottatt TARP-støtte, men på langt nær alle disse var i dype problemer. Mange har oppgitt at de tok opp store TARP-lån som en ren forsikring.