- Dette er ikke kursdrivende

Funnet av enorme mengder jernmalm i Kina er ikke kursdrivende for bulkrederiene på Oslo Børs, mener analytiker. (Oppdatert 14:40)

Publisert 14. des. 2009 kl. 11.29
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
Bulkskip - Foto: Golden Ocean
Bloomberg News at har Kina funnet jernmalm i Hebei-provinsen med antatte reserver på inntil en milliard tonn. Det opplyses at jernmalmen i dette området et jerngehalt på rundt 35 prosent.HegnarOnline har vært i kontakt med flere analytikere og spurt hva dette betyr for bulkrederiene.En av disse mener nyheten ikke er kursdrivende for disse selskapene, selv om det selvfølgelig er negativt for sektoren.. Han slår fast at Kina i år vil importere 385 millioner tonn jernmalm, og at funnet er litt mindre enn dette (350 milioner tonn). Ifølge analytikeren er 35 prosent jerngehalt mye til å være i denne regionen.Analytikeren har ikke hørt om funnet tidligere. En annen analytiker mener nyheten stammer fra august.Analytiker Anders Karlsen i Nordea sier til HegnarOnline at dette i utgangspunktet vil kunne ha en negativ effekt på lang sikt. Man vet imidlertid ikke når dette eventuelt kommer onstream.- Dog avhenger det av utvinningskostnader og kvalitet på dette funnet i forhold til kostnaden på importert malm hvordan faktisk det vil slå ut, sier Karlsen.Golden Ocean stiger 1,5 prosent til 10,25 kroner.