Går til retten for å hindre streik

British Airways går rettens vei.

Publisert 15. des. 2009 kl. 16.24
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 106 ord
Det britiske flyselskapet British Airways går ril retten for å hindre streik blant de kabinansatte i jule- og nyttårshelgen. En streik vil ramme tusenvis av passasjerer i en av årets travleste reisetider.Storbritannias største fagforbund Unite kunngjorde mandag at dets medlemmer i BA vil legge ned arbeidet i tolv dager, fra 22. desember til 2. januar. Årsaken er strid om ledelsens planer om nedbemanning og om arbeidsforholdene for de kabinansatte.Tirsdag varslet ledelsen at det vil be om en rettslig kjennelse med forbud mot streiken. British Airways mener at uravstemningen der 92,5 prosent av deltakerne stemte for å legge ned arbeidet, ikke ble gjennomført på riktig måte. (©NTB)