Oslo kommune vil ha ny Olav-statue

Bråket rundt kunstner Knut Steens statue av kong Olav i 2006 har lagt seg, og nå inviterer Oslo kommune til konkurranse der vinnerbidraget skal bli reist ved Oslo rådhus.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Oslo kommune vil hedre kong Olav V, og har invitert kunstnerne Kristian Blystad, Nicolaus Widerberg og Marit Wiklund til en lukket konkurranse. Kunstnerne får 25.000 kroner hver for jobben.I tillegg er norske kunstnere i både innland og utland invitert til å delta i konkurransen.- Jeg går til oppgaven med glede og har bestemt meg for at dette skal vi få til. Ikke minst fordi kong Olav var så utrolig kjær i det norske folk. Han var elsket, og da vil jeg gjøre mitt for at vi skal få et flott minnesmerke over ham, sier Oslo-ordfører Fabian Stang til NTB.I 2006 vraket Oslo kommune sitt eget bestillingsverk fra kunstner Knut Steen. Blant annet ble Steens statue beskyldt for å framstille kong Olav på en diktatorisk måte. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv