Spår Dagbladets undergang

- Dagbladet som nettavis i ukedagene, sier medieekspert.

Dagbladets redaktør Anne Aasheim - Foto: Scanpix
Næringsliv

Medieekspert Lasse Gimnes tror Dagbladet kan ende opp som ren nettavis i ukedagene, med papirutgivelser kun i helgene.Fredag ble det kjent at Dagbladet vurderer å kutte inntil 50 årsverk. Det er på bakgrunn av budsjettet for neste år, at det planlegges ytterlige kutt i mediehuset. Årsaken er at man regner med at opplaget vil fortsette å falle i 2010.Kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes har tidligere antydet at Dagbladet på sikt vil ende opp som gratisavis. Han tror avisen nå kan bli tvunget til å redusere antall utgivelser av papiravisen.- Jeg tror at Dagbladet må rendyrke sin sterke stilling som nyhetsleverandør på nett på hverdager, mens de kan bli nødt til å redusere antall papirutgivelser i ukedagene og i stedet satser på analyse, bakgrunn og feature i helgene, sier Gimnes til Aftenposten.Han tror at Dagbladet om få år vil ende opp som en ren helgeavis på papir, med veldig få ansatte - hvor de kjøper inn mye av stoffet.- Dermed kan de også nøye seg med en veldig liten organisasjon, selv om dette er relativt drastisk i forhold til hvordan avisen drives i dag, sier Gimnes.Professor i journalistikk ved Universitetet i Oslo, Sigurd Allern, er uenig med Gimnes. Selv om kuttene er dramatiske, mener professoren at det er fullt mulig å lage en god papiravis med færre ressurser. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv