Diplom-Is gir opp Sverige

Diplom-Is AS skal nå fokusere på å styrke det norske og danske markedet.

Diplom-Is. Foto: Scanpix
Næringsliv

Generalforsamlingen i Diplom-Is AB har ifølge en melding besluttet å selge sin svenske virksomhet til Anders Müntzing som tar over virksomheten 8. februar 2010. Diplom-Is AS skal nå fokusere på å styrke det norske og danske markedet.Beslutningen er tatt med bakgrunn i den utfordrende svenske markedssituasjon for Diplom-Is. Dette vil frigjøre ressurser til at Diplom-Is AS nå kan konsentrere seg fullt om å utvikle selskapene i Norge og Danmark.Diplom-Is i Sverige har siste året vært gjennom en betydelig restrukturering for å styrke konkurranseevnen. Forretningsmodellen ble lagt om fra direktedistribusjon til grossistdistribusjon, noe som har ført til en nedbemanning i selskapet. Diplom-Is Sverige vil fra årsskiftet ha ca 60 ansatte og er nå betydelig bedre rustet til å møte utfordringene i markedet.Enkelte av merkevarene til Diplom-Is er godt etablert i det svenske markedet. Derfor kommer utvalgte merkevarer til å bli lisensiert ut til Anders Müntzing fra Diplom-Is AS og fortsatt eksistere som merkenavn på det svenske markedet, heter det.

Nyheter
Næringsliv