Venter positive jobbtall i dag

Månedens kanskje viktigste makrotall ventes på oppsiden.

En amerikansk mann på jobbsøken - Foto: AP
Næringsliv

Klokken 14.30 blir det presentert månedsstatistikk over sysselsettingen i USA.Sysselsettingen, eksklusive jordbrukssektoren, ventes å ha økt med 15.000 personer i januar. I måneden før sank sysselsettingen med foreløpige 85.000 personer.Arbeidsløsheten ventes å være uendret på 10,0 prosent, sammenlignet med måneden før.Timelønnen ventes å ha økt med 0,2 prosent i løpet av måneden etter å ha økt 0,2 prosent måneden før.Sysselsettingsstatistikken regnes som svært viktig og følges nøye av Federal Reserve.Torsdagens skuffelse skremte markedetEt lite avvik i et ganske viktig makrotall var alt som skulle til for å spre noe som kunne minne om panikk i investormiljøet på Wall Street.Var dette første sprekken i demningen? Blir oversvømmelse neste? Slike spørsmål stiller trolig investorer seg torsdag kveld, og de fleste er nok glade for at Dow Jones-indeksen holdt seg over 10.000 poeng torsdag.Dow Jones endte på 10.002 poeng, ned hele 2,61 prosent. S&P 500 falt hele 3,11 prosent til 1.063, det største fallet på åtte måneder, ifølge Marketwatch. Nasdaq falt 2,99 prosent til 2.125 poeng.Tallene som forårsaket fallet Tall fra amerikanske myndigheter viste torsdag at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) steg fra reviderte 472.000 personer per 23. januar til 480.000 per 30. januar.- Forbedringene i økonomien har bremset betydelig de siste to månedene. Dette peker mot en risiko for lavere forbruk og for en generell risiko for en mindre opphetet økonomi, sa Anna Piretti, en seniorøkonom ved BNP Paribas i New York, til Bloomberg.Man hadde på forhånd forventet 455.000 førstegangssøkere, ifølge vår tjeneste Market Watch.Antall personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd (continuing claims) i USA steg til 4,602 millioner personer. Konsensus var 4,580 millioner.

Nyheter
Næringsliv