British Airways rammes av streik

De kabinansatte i British Airways går ut i streik i sju dager i slutten av mars.

Fagforbundet Unite sa fredag at de kabinansatte skal streike i fire dager fra 20. mars og tre dager fra 27. mars. Det er en konflikt mellom ledelsen i British Airways (BA) og de kabinansatte om nye lønns- og arbeidsbetingelser som utløser aksjonen. Forhandlinger mellom partene har ikke ført fram.- Det kommer ingen streiker i påsken, slik vi allerede har lovet, men ytterligere aksjoner vil bli erklært etter 14. april dersom ikke striden er løst da, sier Len McCluskey i Unite.BA håper å unngå kanselleringer ved å sette inn annet personell med spesialopplæring og leie inn fly med kabinansatte fra charterselskap.Streikene vil trolig koste BA rundt 180 millioner kroner dagen, men kan bli mindre kostbare dersom BAs tiltak fungerer, sier analytiker Stephen Furlong i Davy Stockbrokers. (©NTB)