Får storinvestor inn på eiersiden

-Der Isklar er inne har vi en meget god posisjon, sier adm. direktør Peter Krogh til HegnarOnline. Nå er halve selskapet solgt til Indiabaserte Siva Group for 130 millioner kroner.

Adm. direktør i Isklar, Peter Krogh - Foto: Finansavisen

Isklar, det norske mineralvannet som tappes fra Folgefonna, annonserer at femti prosent av selskapet er solgt til det verdensomspennende konglomeratet Siva Group, som har hovedkontor i India.- Siva Group betaler 22 millioner dollar, sier Peter Krogh, administrerende direktør i Isklar, til HegnarOnline.Transaksjonen danner en 50/50 joint venture mellom Siva Group og de grunnleggende investorene SABCO Group og Jova Holding. SABCO Group holder til i Midtøsten, mens Jova Holding er Hvide-familien med Johan Hvide i spissen.- Isklar er et ungt merke i forhold til Voss, og foreløpig i færre markeder. Voss er også et nisjemerke som først og fremst satser på dyre glassflasker i restaurant markedet, men har gjort en god jobb her. Isklar er derimot et premium hverdagsprodukt til en overkommelig pris med en bredere appell og profil for massemarkedet, sier Peter Krogh til HegnarOnline.- Der Isklar er inne har vi en meget god posisjon. Vi vant prisen som verdens beste flaskevannskonsept september 2008 i konkurranse med 200 merker fra 40 land. Dette har bidratt til at Isklar raskt har opparbeidet seg en viss kjennskap internasjonalt, avslutter Krogh.I oktober i fjor var Isklar det raskest selgende vann på halvliter i UK, ifølge Nielsen.