Godt år for Arcus

Salget av vin og brennevin gikk bra for det norske selskapet Arcus i 2009. Men salget går mest opp i utlandet.

Foto: CC

Salget av alkoholholdig drikke fra Arcus passerte i fjor 1,5 milliarder kroner før alkoholavgiften til staten var lagt på. Dette er en oppgang på 14,4 prosent i forhold til året før. Det er likevel salget i utlandet som øker mest. En kraftig økning på 32 prosent i salget av vin i Sverige og 29 prosents vekst i salget av vodka i USA bidrar til driftsresultatet på 145 millioner kroner før skatt.Det er salget av vin som øker mest, og i Norge har Arcus tilkjempet seg en markedsandel på 11 prosent.- Nær 60 prosent av Arcus-Gruppens salg av vin og brennevin skjer nå utenfor Norge - til sammenligning utgjorde konsernets internasjonale omsetning kun 15 prosent i 2003, sier konsernsjef Jan Tore Føsund i en uttalelse fra selskapet.Arcus var tidligere statseid, men etter nedsalg fra statens side, gikk selskapet over på private hender i 2004. Hovedeier av Arcus i dag er det svenske investeringsselskapet Ratos. (©NTB)