Kruttsterke tall fra Kina

Torsdag morgen tikker det inn en rekke viktige tall fra Kina. De er stort sett mer solid enn forventet.

Foto: iStockphoto

Ferske tall fra kinesiske statistikkmyndigheter torsdag viser at produsentprisene i landet hevet seg 5,4 prosent på årsbasis i februar.Fasit for måneden før var en oppgang på 4,3 prosent, melder Bloomberg. Man hadde på forhånd ventet en stigning på 5,1 prosent.Samtidig la konsumprisindeksen, KPI, på seg 2,7 prosent på årsbasis i februar. Her var det ventet en vekst på 2,5 prosent.Detaljomsetningen meldes å ha steget 22,1 prosent på årsbasis i februar, mens det var ventet en heving på 18,1 prosent.Helårstallene viser en oppgang på 17,9 prosent sammenlignet med året før, 0,8 prosentpoeng mindre enn ventet.Tall for industriproduksjonen viser en oppgang 12,8 prosent på årsbasis i februar, mot ventet opp 19,0 prosent.