Mer trafikk på norske flyplasser

Avinor hadde 5 prosent flere passasjerer på sine flyplasser i februar i år, sammenlignet med samme måned i 2009.

Foto: Scanpix

Totalt var 2,9 millioner reisende innom flyplassene.Størst økning hadde utlandstrafikken, som var drøyt 6 prosent høyere enn i februar i fjor. Rutefly sto for brorparten av veksten her, men også charteravgangene hadde et lite oppsving. Drøyt 900.000 passasjerer tok av fra Avinor-flyplasser på utlandsflyginger.Det største volumet er likevel innenriksfly, hvor det var over 1,9 millioner passasjerer i februar, 4 prosent flere enn i februar 2009.Offshoretrafikken gikk noe ned, og post- og godsforsendelsene innenlands falt med 28 prosent. Utlandsfrakten ble derimot nær doblet, og det var rutefly som sto for veksten.Fremtiden i våre hender liker ikke utviklingen.- Vi mener veksten viser behovet for nye tiltak som kan bremse og få flytrafikken ned for å ta vare på klimaet. Det er ikke mulig å kutte utslippene med en slik vekst. Derfor mener vi SVs forslag om en ny flyseteavgift er helt nødvendig, sier organisasjonens leder, Arild Hermstad, til NTB. (©NTB)