Real eksplosjon i Kina-eksport

Kinas eksport økte i februar med 45,7 prosent i forhold til året før. I tillegg er handelsbalansen sterkere enn ventet.

Foto: iStockphoto

Kinas eksport økte i februar med 45,7 prosent i forhold til året før.Eksporten i februar representerte en verdi av 94,5 milliarder dollar. Eksportoverskuddet var på 7,61 milliarder dollar, opp 57 prosent i forhold til samme måned i fjor.Tallene viser at eksporten nå har vokst tre måneder på rad siden desember, da nedgangen etter finanskrisen ble snudd til oppgang, og at Kinas stilling som verdens største eksportnasjon blir ytterligere befestet.Samtidig meldes det at landets handelsbalanse viste et overskudd på 7,61 milliarder dollar i februar 2010, mot 14,17 milliarder måneden før.På forhånd var det ventet at balansen skulle være 7,15 milliarder dollar. (©NTB)