Strøm-Erichsen fastholder lovligheten av forbud

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) fastholder at forbudet mot synlig tobakk i norske butikker er lovlig.

Publisert 9. mars 2010 kl. 14.11
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 80 ord
Anne-Grete Strøm-Erichsen - Foto: Scanpix

Hun mener at det juridiske grunnlaget er på statens side i søksmålet som tobakksgiganten Philip Morris har anlagt.- Jeg fastholder at forbudet vi igangsatte 1. januar er et lovlig tiltak. Selve søksmålet vil jeg ikke kommentere før jeg har sett innholdet, sier Strøm-Erichsen til NTB.Forbudet mot synlig tobakk i butikkhyllene ble iverksatt i håp om å få ned antallet røykere i befolkningen.- Det var et riktig og viktig tiltak. Island gjennomførte det samme forbudet allerede i 2001, sier helseministeren. (©NTB)