Tre tiltalt for grovt bedrageri

Økokrim har tiltalt tre forretningsmenn fra Oslo for bedragerier for omkring 50 millioner kroner.

Eksteriør fra Økokrim sine lokaler i Pilestredet i Oslo - Foto: Scanpix

To av mennene er også tiltalt for et grovt bedrageri på rundt 15 millioner kroner, mens en av dem er tiltalt for grovt heleri av 15 millioner kroner.Tiltalen omfatter også unndragelse av moms for om lag 20 millioner kroner i tillegg til flere brudd på regnskapsloven.De tre har vært engasjert som forretningsførere eller hatt ledende roller i selskapene de skal ha begått utroskap mot. Forholdene de tre er tiltalt for skal ha foregått fra 1999 og fram til 2006.Det grove bedrageriet og heleriet er begått mot en eldre investor som ble forespeilet at han investerte i ulike teknologiske prosjekter som viste seg å være ikke-eksisterende eller som selskapene han investerte i, ikke hadde rettigheter til.Unndragelsen av merverdiavgift er knyttet til et telekommunikasjonsselskap som en av de tre var styreleder i. Pengene fra forbrytelsene er ifølge Økokrim blitt brukt på privat forbruk og til å dekke gjeld. (©NTB)