- Tysk økonomi langt fra frisk

En av Angela Merkels fremste økonomiske rådgivere mener den tyske økonomien er "langt fra frisk".

Tysklands forbundskansler Angela Merkel - Foto: Scanpix

Tidligere i dag kom det tall fra Tyskland som viste at ZEW-indeksen falt fra 45,1 i februar til 44,5 i mars.Indeksen utarbeides av det Mannheim-baserte europeiske senteret for økonomisk forskning (Mannheimer Zentrums für Europäische Wirtschaftsforschung). En av professorene der, Wolfgang Franz, mener tysk økonomi fortsatt er langt fra en friskmelding, selv om den er på bedringens vei.- "Intensivbehandlingen" kan nå erstattes med "rehabilitering". (...) Eksportindustrien vil drive den tyske veksten fremover, sa Franz tirsdag, melder Bloomberg News ifølge TDN Finans.Franz er også styreformann i forbundskansler Angela Merkels råd av økonomiske rådgivere.- Mer moderat vekstSamtidig sier ZEW-økonom Peter Westerheide ifølge Reuters til pressen tirsdag at inflasjonsforventningene faller overraskende.- Det gjelder for eurosonen, Tyskland og nesten alle andre land. Forventningene peker mot en mer moderat vekstbane fremover, sier han.