Yara gir opp Terra

Yara vil ikke høyne sitt bud på Terra Industries.

Konsernsjef Jørgen Ole Haslestad (i midten) i Yara International før presentasjonen av resultatet for 4. kvartal 2009. Michael Bennett fra Terra Industries Inc til høyre. Foto: Berit Roald / Scanpix

Yara International ASA har meddelt Terra Industries Inc. at det ikke vil foreslå en forbedring av den kontante fusjonsavtalen signert 12. februar av Yara og Terra, går det frem av en børsmelding.I går kveld ble det kjent at canadiske Agrium vil terminere sitt tilbud om å kjøpe CF Industries - som overbød Yara i kampen om Terra Industries.- Ville passet perfekt - Terra ville passet perfekt sammen med Yara og være attraktiv ved vår foreslåtte verdsetting, men vi vil ikke øke vårt tilbud som først ble akseptert av Terras styre. Vekstambisjonene til Yara vil bli ført videre på den samme verdiskapende basis som selskapet tidligere har gjort med suksess.- USA vil fortsette å være et attraktivt marked for oss, og vi vil fortsette å søke etter vekstmuligheter i regionen. Vi er den globale leder i gjødselindustrien, og det vil være flere muligheter verden rundt for å vokse videre for vår virksomhet, sier konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i en kommentar.Yara fikk onsdag melding fra Terra om at tilbudet fra CF Industries etter Terras syn var bedre enn fusjonsavtalen signert av Yara og Terra.TrøstepremieFusjonsavtalen kan avsluttes under visse omstendigheter, inkludert hvis Terra mottar et bedre tilbud, slik dette er definert i fusjonsavtalen, gir melding om dette til Yara og Yara ikke gir et like godt tilbud innen fem virkedager.- Dersom Terra avslutter fusjonsavtalen under slike omstendigheter, har Yara krav på en oppbruddsgodtgjørelse på 123 millioner som skal betales samtidig med at fusjonsavtalen avsluttes, heter det videre.Yara fortsetter alle relevante aktiviteter for å gjennomføre fusjonen og bibeholder allerettigheter under fusjonsavtalen inntil den tid, om noen gang, fusjonsavtalen bliravsluttet i henhold til dens vilkår.