Analytiker: Ekstremt positivt

Analytiker Martin P. Hoff i Arctic Securities skryter av Telenor etter avklaringen i Russland.

Martin Hoff, analytiker Arctic Securities. Foto: Finansavisen.
Næringsliv

Telenor-aksjen har reagert positivt på nyheten om Farimex trakk kravet på 1,73 millioner dollar fredag. Klokken 11.05 er aksjen opp 3,5 prosent. Analytiker Martin P. Hoff i Arctic Securities mener nyheten er positivt for Telenor.- Markerer slutten på en maktkamp- Dette markerer slutten på en maktkamp mellom Alfa-gruppen og Telenor som har pågått i fem år. Det er mest formaliteter som gjenstår, men det eneste vi venter på er at den russiske namsmannen opphever arresten på Telenors VimpelCom-aksjer, sier Hoff til SIX News.At arresten på aksjene oppheves er en forutsetning for at Telenor skal godkjenne prosessen mellom VimpelCom og Kyivstar.«Avslutning av Farimex-saken i Russland og avslutning av alle relaterte krav og anklager, inkludert opphevelse av namsmannens arrest av Telenors VimpelCom-aksjer uten tap eller kostnad for Telenor, er en forutsetning for å fullføre kombinasjonen av Open Joint Stock Company "Vimpel-Communications" og Kyivstar i det nye selskapet VimpelCom Ltd., som ble lansert 9. februar 2010, og den tilknyttede avtalen mellom Telenor og Altimo om Kyivstar-aksjene», heter det i en pressemelding fra Telenor.- Ekstremt positivt- Oppheving av arresten må skje innen 20. april, så namsmannen må komme på banen enten i dag eller mandag. Det å få opphevet arresten er det eneste usikkerhetsmomentet som gjenstår, sier Hoff.Hoff tror også dette vil tolkes som en god nyhet når dette skjer.- Nyheten i dag er ekstremt positiv og det er positivt at det har skjedd så fort. Telenor har signalisert at de ventet en avslutning av dette på sensommeren, men løsningen kom fortere enn de håpte, sier Hoff.Arctic Securities har en kjøpsanbefaling på Telenor-aksjen og et kursmål på 95 kroner.- Skjer ganske mye neste ukeHoff sier også at det er verdt å merke noteringen av VimpelCom Ltd neste uke.- Det skjer også ganske mye neste uke. Alfa-gruppen skal akseptere byttetilbudet, samt at noteringen av VimpelCom Ltd. etter all sannsynlighet vil skje 22. april, sier han og fortsetter:- Når VimpelCom noteres skal verdien også reflektere verdien av Kyivstar. Måten vi vurderer Telenor på vil bli noe annerledes etter neste uke. Da har vi faktisk en markedsverdi på Kyivstar, da verdien er innbakt i VimpelCom. Dermed vil verdiene i Kyivstar bli litt mer transparent fra neste uke.Hoff skryter av måten Telenor har håndtert denne konflikten.- All honnør til den jobben Telenor har gjort i denne saken de siste årene. De har stått på sitt og gjort alt formelt riktig. De har fått gevinst til slutt, ved at de endelig fikk presset gjennom en god løsing med motparten. Det er en stor milepel det som skjer i dag, sier Hoff.

Nyheter
Børs