Guatemala-vulkan spyr ut aske

Pacaya-vulkanen i Guatemala har fått et utbrudd, og store askeskyer har ført til evakuering av landsbyer og stenging av hovedflyplassen i landet.

En bil flykter fra askeskyen etter utbruddet til vulkanen Eyjafjallajokull på Island i fjor - Foto: AP Photo/Omar Oskarsson
Næringsliv

La Aurora-flyplassen i Guatemala by er stengt, og president Alvaro Colom har erklært unntakstilstand i det mellomamerikanske landet.Pacaya-vulkanen ligger bare 40 kilometer fra hovedstaden og aske og små lavasteiner dekket torsdag bygatene med et svart lag.Askeskyen strekker seg nå rundt 1.500 meter opp i lufta over den drøyt 2.500 meter høye vulkanen, som plutselig våknet til live etter over 100 års dvale i 1965.Pacaya-vulkanen har siden hatt en rekke utbrudd, og lava og aske fra utbruddene har rammet kaffeplantasjene rundt, ført til evakuering av landsbyer og ført til svarte gater i landets gamle hovedstad Antigua. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv