Med smak av sommervarme i sør

Det blir litt varmere i store deler av landet fra begynnelsen av neste uke, men sommeren får ikke noe skikkelig gjennombrudd selv om vi skriver 1. juni tirsdag.

Scanpix / Scanpix
Næringsliv

- Det blir litt varmere på Østlandet fra søndag til mandag, kanskje opp mot 20 grader mandag, forteller statsmeteorolog Mette Skjerdal. Sørlandet og Østlandet kan vente den høyeste temperaturen.Også i resten av Sør-Norge blir det litt varmere enn vi har hatt det den siste uken og det som er ventet i helgen. I Nord-Norge kan derimot temperaturen gå litt ned i neste uke.Sol, regn og snøDet forholdsvis ustabile været fortsetter i helgen, både i sør og nord. På Østlandet blir det sol og regnbyger, det samme kan Vestlandet vente seg. Det er særlig mot kvelden regnbygene kan komme. Og snøen har ennå ikke gitt seg, Meteorologisk institutt varsler snø over 800 meter i Sør-Norge i helgen.Lenger nord i landet, i Trøndelag, ventes det skyet og regn mens deler av Nord-Norge kan vente seg noe bedre vær.- I Finnmark, særlig i vestlige områder, er det ventet ganske pent vær i helgen, forteller Skjerdal.Fortsatt kjøligDet er ikke ventet særlig store temperaturendringer i helgen. Det forholdsvis kjølige været vil holde seg over hele landet.I Oslo og på Østlandet vil temperaturen i helgen ligg rundt 15 - 16 grader for deretter å gå noen grader opp først i neste uke. Det er da termometeret kan nå opp i 20 grader enkelte steder.Også på Vestlandet og i Midt-Norge stiger temperaturen, men ikke så mye som på Øst- og Sørlandet. Men temperaturen vil ligge en del høyere i den første juniuken enn i den siste uken i mai.

Nyheter
Næringsliv