Tror på heftig orkansesong i Atlanterhavet

Årets orkansesong i Atlanterhavet kan bli en av de verste på mange år, anslår amerikanske myndigheter. Det vil kunne påvirke oljeprisen.

Illustrasjonsfoto
Næringsliv

Den amerikanske hav- og atmosfæremyndigheten (NOAA) anslår at så mange som 14 orkaner kan dannes over Atlanterhavet denne sesongen. I tillegg vil det trolig komme 9 stormer som er sterke nok til at de vil få navn.Dersom varslene slår til, kan årets sesong bli den mest intensive siden 2005, da orkanen Katrina ødela deler av New Orleans.Ifølge prognosene fra NOAA kan det ventes mellom 8 og 14 stormer av orkans styrke. Mellom 3 og 7 av disse kan nå over kategori 3, som innebærer vindhastigheter på over 177 kilometer i timen.I tillegg til at så sterke stormer er en trussel mot oljeproduksjonen i Mexicogolfen, kan uværet også forverre oljesaneringen etter ulykken på boreriggen Deepwater Horizon i april.Orkaner vil også forverre den allerede vanskelige situasjonen for de jordskjelvrammede i Haiti. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv