KjøpLogg inn

Estland med i eurosonen

Estland har fått klarsignal fra EUs stats- og regjeringssjefer til å gå inn i den hardt prøvede eurosonen.

Publisert 17. juni 2010 kl. 15.56
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 116 ord
Euro-symbolet på Willy-Brandt-Platz i Frankfurt - Foto: CC/loop_oh

Alt ligger dermed an til at Estland blir eurosonens 17. medlem 1. januar, opplyser diplomatiske kilder til det tyske nyhetsbyrået DPA.Det eneste som gjenstår er nå at EUs finansministre blir enige om den siste vekslingskursen mellom euroen og den estlandske myntenheten kroon.Ifølge de siste anslagene ligger Estland an til et budsjettunderskudd på 2,4 prosent i år, og en statsgjeld på 9,6 prosent av bruttonasjonalprodukt. Dette er langt bedre enn de fleste andre EU-landene.Men Den europeiske sentralbanken har advart Estland om at landet kan komme til å streve med å holde inflasjonen under kontroll når den blir medlem i eurosonen.Estland håpet på å slippe inn i eurosonen i 2007, men ble da hindret av for høy inflasjon.