I Los Angeles skal musikerens beundrere få lov til å legge blomster og kranser på en terrasse i nærheten av gravstedet på Forest Lawn-kirkegården, men ingen stearinlys, ballonger eller duer. Bare familiemedlemmer og innbudte gjester får komme inn i selve mausoleet der Jackson er gravlagt.I Tokyo planlegger innbitte fans en såkalt sleepover sammen med noen av rockerens eiendeler, mens fangene i sentralfengselet i Manila i Filippinene som ble berømt for YouTube-snutten «Thriller», skal danse til Jacksons ære. Over hele verden blir dødsdagen markert av TV-stasjoner som MTV og radiokanaler som spiller videoer og musikken til kongen av pop nonstop gjennom hele helgen.Jacksons uventede dødsfall 25. juni i fjor kom som et voldsomt sjokk på hele popverdenen, og stjernens mange fans gikk inn i en lengre sørgeperiode. Jackson var midt i forberedelsene for en rekke konserter i London for å relansere karrieren etter en serie bisarre hendelser og anklager om pedofili, da han døde av en overdose sovemedisin han fikk av sin personlige lege hjemme i Los Angeles.Jackos familie markerer dødsdagen i familiens hjemby Gary i Indiana, der hans mor og familiens matriark, Katherine Jackson, avdekker et minnesmerke utenfor det beskjedne huset der den legendariske gruppa Jackson 5 innledet sin karriere.Avdukingen av monumentet blir etterfulgt av en minnestund og felles avsynging av «We Are the World». Det ventes at Jacksons barn Prince Michael, Paris og Blanchet skal delta i den private minnestunden i Gary.I New York skal fans markere dødsdagen utenfor Apollo Theater i Harlem, der Jackson 5 lanserte karrieren, og Madame Tussauds vokskabinett i New York setter opp en egen utstilling for å markere hans karriere.