LO stiller krav til ny moderasjonslinje

Det er uaktuelt å vise moderasjon i lønnsoppgjørene hvis ikke alle parter bidrar, fastslår LO-leder Roar Flåthen.

Lo-leder Roar Flåthen - Foto: Scanpix
Næringsliv

Unio-leder Anders Folkestad er enda mer skeptisk. Partene i arbeidslivet deler i ulik utstrekning finansminister Sigbjørn Johnsens (Ap) bekymringer for framtida, og vil ikke umiddelbart etterkomme hans oppfordring om å holde lønnsveksten nede i flere år framover. Arbeidstakerne stiller blant annet krav om lave renter og moderasjon også på ledernivå for å være med på å sikre framtidige arbeidsplasser i konkurranseutsatt industri.- Det er mange brikker som må på plass for at vi skal være med på en slik linje. LO kan ikke stå for moderasjon alene, sier LO-leder Roar Flåthen til NTB.I et intervju med NTB uttaler Sigbjørn Johnsen at lønnstakerne må bidra med betydelig dempet lønnsvekst i flere år framover for å skåne konkurranseutsatt industri for varige skader. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv