NTB har blitt enige med Schibsted om å kjøpe de resterende 51,1 prosent av aksjene i Scanpix Norge AS. NTB eier i dag 49,9 prosent av selskapet.- Kjøpet av aksjeposten og full kontroll over selskapet er svært viktig i NTBs strategi om å bli en bred og allsidig leverandør av nyhets- og innholdsprodukter. Et 100 prosent eid Scanpix kompletterer denne strategien, sier en glad sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt i NTB.NTB og Scanpix har i mange år samarbeidet redaksjonelt, med koordinering av nyhetstekst og nyhetsfoto. Etter oppkjøpet skal Scanpix og NTB fortsatt operere som selvstendige selskaper.Schibsted/Media Norge er største eier i NTB med 29 prosent, fulgt av Edda Media, A-pressen, NRK og Polaris Medias aviser. (©NTB)Scanpix omsatte i 2009 for 86,1 millioner kroner og hadde et underskudd på 3,3 millioner kroner.