KjøpLogg inn

NTB kjøper Scanpix

Norsk Telegrambyrå AS (NTB) overtar bildebyrået Scanpix AS.

Publisert 18. juni 2010 kl. 13.41
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
Foto: iStockPhoto

NTB har blitt enige med Schibsted om å kjøpe de resterende 51,1 prosent av aksjene i Scanpix Norge AS. NTB eier i dag 49,9 prosent av selskapet.- Kjøpet av aksjeposten og full kontroll over selskapet er svært viktig i NTBs strategi om å bli en bred og allsidig leverandør av nyhets- og innholdsprodukter. Et 100 prosent eid Scanpix kompletterer denne strategien, sier en glad sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt i NTB.NTB og Scanpix har i mange år samarbeidet redaksjonelt, med koordinering av nyhetstekst og nyhetsfoto. Etter oppkjøpet skal Scanpix og NTB fortsatt operere som selvstendige selskaper.Schibsted/Media Norge er største eier i NTB med 29 prosent, fulgt av Edda Media, A-pressen, NRK og Polaris Medias aviser. (©NTB)Scanpix omsatte i 2009 for 86,1 millioner kroner og hadde et underskudd på 3,3 millioner kroner.