Hedmark og Østfold er de absolutte verstingene på listen. Her fant tilsynet lovbrudd ved nesten hvert eneste besøk, men i samtlige fylker i landet avdekkes feil ved langt over halvparten av kontrollene, melder NRK.- De fleste lovbruddene vi avdekker er temmelig alvorlige. I verste fall kan det gå ut over liv og helse, sier fungerende leder Geir Sverre Braut i Helsetilsynet.Hvert eneste år gjennomfører Helsetilsynet mer enn 330 varslede kontrollbesøk ved norske helseinstitusjoner. Til tross for at kontrollene er varslet på forhånd, er antall lovbrudd som avdekkes stort.Ifølge tall som NRK har samlet inn, er Hedmark og Østfold på toppen av verstinglista. Deretter følger Rogaland og Møre og Romsdal med lovbrudd i opp mot 90 prosent av kontrollene, mens Hordaland og Sogn og Fjordane kommer «best» ut, med 66 prosent.Helsetilsynet sier at de bevisst leter etter områder der de mistenker lovbrudd når de skal gjennomføre kontrollbesøkene sine, men avviser at resten av Helse- og Sosial-Norge dermed kan friskmeldes.- Det er ingen grunn til å tro at det bare er solskinn i de områdene vi ikke har kontrollert, sier Geir Sverre Braut.