Tror BP må åpne kranene igjen

BP blir trolig nødt til å åpne forseglingen som nå stanser oljeutslippet i Mexicogolfen, ifølge mannen som leder amerikanske myndigheters arbeid for å begrense katastrofen.

Oljesøl fra Deepwater Horizon i Mexicogulfen. Foto: AP
Næringsliv
Torsdag klarte BP , ved hjelp av den nye oppsamlingshetten som er plassert over utslippsstedet. Samtidig advarte selskapet om at målinger av trykket i oljebrønnen vil være avgjørende for om stengningen kan fortsette.- Vi er oppmuntret av den siste utviklingen, men dette er ikke over, understreker admiral Thad Allen, lederen for den amerikanske regjeringens innsats for å stanse utslippet.Han sier han tror BP vil bli nødt til å åpne ventilene i oppsamlingshetten igjen. Det betyr ikke nødvendigvis at oljen kommer til å renne fritt ut i havet. BP vil i stedet gjenoppta forsøket på å pumpe oljen opp til skip på havoverflaten.USAs president Barack Obama var forsiktig da han kommenterte stansen i utslippet torsdag, og minnet om at det er en tidsbegrenset test som har gjort det mulig å stoppe oljestrømmen.I en kort uttalelse understreket Obama likevel at de siste nyhetene fra BP er et «positivt tegn».