Federal Reserves bekymringer for den amerikanske veksten
.Blant aksjene som går mot strømmen finner vi Yara, som stiger 2,05 prosent til 243,50 kroner.- Yara-kursen falt litt med markedet i går, selv om ureaprisene kom opp. Oppgangen i dag kan være for å ta igjen dette. Det er ingen andre forhold så vidt jeg kan se som kan forklare oppgangen, sier en analytiker til TDN Finans. Russlands nylig innførte eksportforbud - grunnet stor tørke i landet - har virkelig satt fart på hveteprisen den siste tiden. Yara-kursen har reagert på de ville tilstandene med pen oppgang. Men JPMorgan Cazenove tviler ifølge Bloomberg på at den kraftige prisoppgangen for hvete fortsetter, og viser til at lagrene nå tilsvarer ca. 25 prosent av forbruket - selv etter skadde avlinger.- Kornrapporten fra Det amerikanske landbruksdepartementet torsdag vil igjen gjøre at fokuset blir vendt til den relativt komfortable lagersituasjonen, heter det i en oppdatering.Den amerikanske landbruksministeren Tom Vilsack er ifølge TDN Finans enig med meglerhuset, og viser til at globale hvetelagre er "robuste nok" til å motvirke det russiske eksportforbudet.