Etterforsker Quart-festivalens ledelse

5. oktober i fjor gikk Quart - etterfølgeren til legendariske Quartfestivalen - konkurs. Nå er det klart at festivalens ledelse skal etterforskes.

Quart-sjef Arild Buli. Foto: Scanpix
Næringsliv

Etter dundrende konkurs og økonomirot har politiet bestemt seg for å etterforske Arild Buli, som kjøpte konkursboet etter Quartfestivalen i 2008 og etablerte Quart. Etter bare ett år var han konkurs med et underskudd på 24 millioner kroner, og i sommer kom en knusende revisorrapport.«Vi er ikke kjent med at det på noe tidspunkt har foreligget en samlet finansieringsplan for festivalen», skriver revisor Kjell Arnvard i revisorrapporten ifølge dagbladet.no.Både Quart og Buli tok opp en rekke private lån underveis, noen til selskapet - andre til Buli personlig. Flere av lånene finnes det ikke låneavtaler på i regnskapet. Mange og store millionlån er tilsynelatende ikke betalt tilbake, men de er heller ikke er meldt inn som krav i boet.Revisor mener noen av disse låneavtalene er å regne som straffbare forhold.Etter konkursen er det Buli selv som har meldt inn det største kravet til boet - et tosifret millionbeløp, ifølge avisa.- Etter å ha fått rapport fra borevisor har vi sett at vi må se nærmere på rapporten og vurdere om det er gjort straffbare forhold, sier leder for økonomiavsnittet i Agder politidistrikt, John Repstad, til NRK.Ifølge Dagbladet ønsker Arild Buli ikke å kommentere saken.

Nyheter
Næringsliv