Lynnedslag førte til at trikken i Oslo sto i 50 minutter fredag formiddag.- Et strømbrudd gjorde at alle linjer stoppet fra 9.50 til 10.40, sier driftssjef i Oslotrikken, Espen Pettersen, til NTB.Hafslund opplyser at lynnedslag trolig er årsaken til problemene.- Lynet slo ned i kraftlinjen mellom Nes i Hallingdal og Sogn i Oslo. Det kan være nok til at anlegg hos kundene blir slått ut, sier informasjonssjef i Hafslund, Kjell Stamgård.Jernbaneverkets signalanlegg streiker på flere toglinjer fredag, og det får konsekvenser for NSBs trafikk.Mai Bente Paulsen, kommunikasjonsrådgiver i NSB, opplyser at signalfeilene forårsaker mindre forsinkelser på Østfoldbanen mellom Sonsveien og Vestby. I tillegg er Spikkestadbanen rammet:- Det er rundt ti minutters forsinkelse mellom Heggedal og Spikkestad, sier hun.Forsinkelsene oppstår fordi togene må føres fram manuelt når signalanleggene ikke fungerer som de skal. Det er ikke kjent om signalfeilene skyldes lynnedslag. (©NTB)