Optimistisk til e-bøker

Forlagsdirektør Kari J. Spjeldnæs i Aschehoug håper på et gjennombrudd for e-bøker og tror de vil skape økt leselyst. Men først må regjeringen fjerne momsen.

Amazons lesebrett Kindle. Foto: Finansavisen.
Næringsliv

E-bøker har vært et ord med spørsmålstegn bak for mange av oss en stund. Hva er egentlig dette fenomenet, og hva kan vi forvente oss fremover?- Jeg er optimistisk. E-bøker kommer til å bli et viktig innslag, men det vi venter på er en avklaring av hva vi faktisk skal lese disse bøkene på. Jeg tror et definert produkt må komme før e-bøkenes store gjennombrudd i Norge, sier forlagsdirektør Kari J. Spjeldnæs i Aschehoug til NTB.- Må fjerne momsenProblemet for de norske forlagene ligger i at norske myndigheter legger merverdiavgift på toppen av prisen for e-bøkene. Dette skjer ikke i utlandet, og derfor får Norge problemer med å konkurrere med utenlandske aktører om å selge bøker.- Slik det er nå kan man faktisk kjøpe norske e-bøker billigere i utlandet. Det er helt andre konkurransevilkår i utlandet, men for oss handler dette om vår kamp mot de store aktørene internasjonalt, hevder Spjeldnæs.Og hvem har ansvar for å gjøre norske bøker billigere i Norge?- Regjeringen må ta bort momsen. Det er ikke farlig akkurat nå, men utviklingen vil skje fort, og da må vi kunne ha konkurransedyktige priser. På den måten kan vi lykkes i kampen mot store, internasjonale aktører, sier hun.

Nyheter
Næringsliv