Mens Tyskland, Tsjekkia og Polen slåss mot enorme mengder flomvann, har Storbritannia for en gangs skyld det motsatte problemet. Det regntunge øyrikets vanligvis velpleide plener tørker inn, og gressmatter av plast blir redningen.Hagesentrene opplever en til nå uhørt etterspørsel etter plastgress, til mange profesjonelle gartneres fortvilelse.- Jeg hater slike matter av hele mitt hjerte, raser Pippa Greenwood, som leder det populære BBC-programmet «Hagefolkets verden».- Det er utrolig motbydelig, sier Greenwood ifølge London-avisen Daily Telegraph.- Jeg kan ikke begripe hvorfor folk kjøper slikt, ikke er det godt å sitte på og fra et miljøsynspunkt er det katastrofalt, tilføyer hun.Men i tørketider sniker plastgresset seg inn selv i de beste kretser. Tidligere i år tillot den fornemme blomsterutstillingen i Chelsea i London bruk av slike kunstige gressmatter, for første gang i sin 148 år lange historie. (©NTB)