Kongo: Vil ha 27 mill. av French og Moland

Prislappen for å få Tjostolv Moland og Joshua French utlevert steg fredag ettermiddag til 4,5 millioner dollar - om lag 27 millioner kroner.

Tjostolv Moland og Joshua French på vei fra fengselet til rettslokalet i Kisangani. Foto: Tore Meek / Scanpix

Summen for at slektningene til den drepte sjåføren Abedi Kasongo skal akseptere en utlevering av Tjostolv Moland og Joshua French, gikk opp fra 3 til 4,5 millioner dollar fredag.- Tiden for forhandlinger er over, sier advokat François Alauwa Lobela til Aftenposten.no.-3 millioner dollar til enken, og så 1,5 millioner dollar til de andre familiemedlemmene. Totalt 4,5 millioner dollar, sier Alauwa Lobela.Enken etter sjåføren, Bibiche Olendjekem, sier til VG at hun krever 3 millioner, men at hun er villig til å få pengene i avdrag.Torsdag ble det kjent at kongolesiske myndigheter er åpne for utlevering av de drapsdømte nordmennene om sjåførens pårørende får en økonomisk erstatning de er fornøyd med.