Kritiserer Sp-topp for lobbytur til England

Senterpartiets nestleder, Trygve Slagsvold Vedum, har to ganger reist til England for å fungere som døråpner for et stort byggefirma. Firmaet betalte for reisene.

Trygve Slagsvold Vedum. Foto Morten Holm / SCANPIX .

Sp-nestlederen var i London og Birmingham to ganger i 2007 for å hjelpe boligprodusenten Hedalm Anebyhus med å komme seg inn på det britiske markedet, skriver VG.Vedum møtte flere britiske toppolitikere og representanter for britisk boligsamvirke i forbindelse med oppholdene.- Jeg er interessert i sosial boligbygging, og var med på turen for å hjelpe Hedalm Anebyhus med å komme seg inn på markedet. Noe av jobben vi gjør som stortingsrepresentanter er å løfte fram det lokale næringslivet, sier Trygve Slagsvold Vedum.Vedum har, i motsetning til sin partileder Liv Signe Navarsete, ført turen opp i Stortingets register over økonomiske interesser.Professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Trond Nordby, er kritisk til Vedums turvirksomhet.- Hvorfor i all verden skulle han bruke sin posisjon som norsk parlamentariker til dette? Dette er høyst tvilsomt, mener Nordby.Venstreleder Trine Skei Grande beskriver turene som «definitivt på grensen».