Slik vil Marine Harvest finansiere oppkjøp

Eventuelle større Marine Harvest-oppkjøp vil bli finansiert med ny egenkapital kombinert med gjeld.

Marine Harvest i Puerto Montt i Chile - Foto: Scanpix

Eventuelle større Marine Harvest-oppkjøp vil bli finansiert med ny egenkapital kombinert med gjeld, mens organisk vekst vil finansieres av gjeld og fri kontantstrøm. Det sier finansdirektør Jørgen K. Andersen i Marine Harvest på selskapets kapitalmarkedsdag tirsdag, melder TDN Finans.Tidligere i formiddag kunne konserndirektør for norsk oppdrett i Marine Harvest, Marit Solberg fortelle at hun ikke ventet en økning av mtb-grensen i år .-Dere sa under presentasjonen at dere har mulighet til kjøpe 25-30 lisenser i Norge om dere vil før dere når maksimal tillatt markedsposisjon. Betyr det at dette er noe dere vurderer?-Vi ser på muligheter for det, men det er ikke noe vi har noen hast med gitt at vi fortsatt har mulighet til vokse innenfor eksisterende lisenser, sier Solberg. Hun sier at dersom de skal kjøpe lisenser vil det være mest interessant med lisenser nord for Stadt, mens det er flest muligheter til å kjøpe sør for Stadt.