Suksess for ny internasjonal nyhetskanal

Den internasjonale nyhetskanalen France 24 som sender døgnkontinuerlig sju dager i uka, tar stadig flere seere fra både BBC og CNN.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Kanalens toppsjef Alain de Pouzilhac var mandag i Oslo og har nylig undertegnet kontrakt med distributørselskapene Canal Digital og Get, slik at kanalen kan komme på norske TV-skjermer.- Siden vi startet opp for litt over tre år siden har vi klart å slå an i stadig nye land. I dag har vi 13 millioner seere i Europa, Afrika og Midtøsten og vi håper å tredoble dette antallet når vi utvikler oss videre i Nord- og Sør-Amerika og Asia, sier generaldirektøren til NTB.Kanalens tre hovedspråk er engelsk, fransk og arabisk. Den sender også på tolv andre språk, men dekker ikke hele døgnet på disse.I Norge er det ikke så mange som kjenner til France 24 foreløpig. Men kanalens ledelse ønsker å trekke nordmenns interesse til den internasjonale kanalen slik at de kan sammenligne med BBC og CNN.- Vi er en europeisk kanal og vi presenterer nyheter og reportasjer med europeiske øyne. Vi ser på verden som det lappeteppe av kulturer den er, og vi søker å forklare hvordan ting fungerer i de ulike samfunnene, både på områdene politikk, kultur, samfunn, økonomi og religion, understreker de Pouzilhac.På de tre årene den har eksistert, har France 24 klart å ta 25 prosent av markedsandelene til BBC.

Nyheter
Næringsliv