Tror Oslo-konferansen kan bli et vendepunkt

Oslo-konferansen kan bli starten på veien ut av den internasjonale ledighetskrisen, tror finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap).

Finansminister Sigbjørn Johnsen - Foto: Berit Roald / Scanpix
Næringsliv

- Samarbeid, samarbeid og samarbeid, er finansminister Sigbjørn Johnsens (Ap) gjentatte budskap under den store Oslo-konferansen om arbeid og økonomisk vekst mandag.Han mener et trepartssamarbeid etter norsk modell bør settes ut i livet i global målestokk. Tett internasjonalt samarbeid mellom organisasjonene til arbeidstakere, næringslivet og myndigheter er selve nøkkelen til å komme ut av den internasjonale ledighetskrisen, mener han. Signalene fra delegatene på konferansen tyder på at Europa er klar for nettopp det.- Sånn sett tror jeg denne konferansen kan bli et vendepunkt. Vi har allerede et møte om måned hvor arbeidsorganisasjonen ILO og Det internasjonale pengefondet (IMF) står klare til å følge opp det som er blitt sagt her, sier Johnsen til NTB.

Nyheter
Næringsliv