- Vi får et lettelsesrally nå, men....

- Vi får et lettelsesrally nå, sier sjeføkonom Kunt Anton Mork, Handelsbanken, men legger til at det ikke er noen "escape velocity".

Foto: Finansavisen

- Vi får et lettelsesrally nå i aksjer, yen, franc og rente, sier sjeføkonom Knut Anton Mork, Handelsbanken, til HegnarOnline.Han er likevel ikke bare begeistret over fredagens arbeidsmarkedstall fra USA , som viste et mindre fall enn ventet.Han viser blant annet til at det var et ikke ubetydelig fall i industrien, som han ikke får helt til å stemme med onsdagens gode ISM manufacturing indeks .Han viser også til at det var ny vekst i bygg og anlegg, noe som han ikke får helt til å stemme når han ser på utviklingen i boligtallene, og han tror ikke det kommer til å vare.- Det var også betydelig vekst i ansettelser i vikarbyråene, noe som betyr at arbeidsmarkedet etterspør arbeideskraft, men bedriftene tør ikke å ansette selv, sier han til HegnarOnline.Han sier at tallene var klart bedre enn ventet og at revisjonen av foregående måned også var betydelig, men han er litt mer tilbakeholden med ovasjonene når han ser litt fremover.- Det var ingen "escape velocity" i dette, sier han, og forklarer at det ikke holder med 2,5 - 3 prosent vekst i kvartalene fremover for å få ned arbeidsledigheten.- Da må vi ha 5 - 8 prosent vekst over flere kvartaler, og det får vi ikke her, avslutter han.