Vil at kinesisk konsortium skal kjøpe Potash

Potash forsøker å sette sammen et kinesisk-ledet konsortium som skal kjøpe selskapet.

Dollarsedler - Foto: AP
Næringsliv

Potash Corp. of Saskatchewan jobber med å sette sammen et konsortium ledet av kinesiske aktører som skal gjennomføre et kjøp av selskapet ledet av ledelsen, skriver den kanadiske avisen Globe and Mail, ifølge TDN Finans.Planen inkluderer også noe kapital fra internasjonale statlig fond og muligens finansielle kanadiske aktører som pensjonsfond. Også strategiske partnere som konkurrenten Mosaic kan gå inn i planen.Ifølge nyhetsbyrået trenger investorene kun å komme opp med rundt halvparten av pengene de behøver for å legge inn et høyere bud enn BHP. Resten skal finansieres gjennom gjeld og salg av eiendeler.- Det er en mulighet som kan gjennomføres. Det er et stort beløp en må ut med, og det er utfordrende å måtte forholde seg til mange aktører, sier en kilde til avisen, og advarer om at det er store vanskeligheter med å fullføre strukturen i konsortiet, og at mange andre muligheter fortsatt er mulige.

Nyheter
Næringsliv