Dermed har både de kinesiske arrangørene og det norske bidraget nådd målet for antall besøkende. Klokken 10.30 lokal tid søndag ble 70 millionersmerket passert, og publikumsrekorden fra utstillingen i japanske Osaka i 1970 er grundig slått. Den utstillingen lokket til seg 64 millioner besøkende.Årets utstilling, som holdes i Kinas økonomiske maktsentrum Shanghai, har også slått rekordene for antall deltakerland og areal. Totalt 189 nasjoner og 40 organisasjoner er representerte med paviljonger under EXPO 2010.- Vi kan ikke annet enn å være imponert over kinesernes evne til å organisere. Jeg vil gratulere dem med en ganske enestående prestasjon, sier generalkommissær for Norge på EXPO, Arild Blixrud.Den norske paviljongen nådde målet om 3 millioner besøkende allerede 13. oktober. Innen utstillingen er over, vil rundt 3,4 millioner mennesker ha vært innom den eneste trepaviljongen på utstillingen.- Vår paviljong er den eneste som er bygget i tre. Den skiller seg ut arkitektonisk, og mange besøkende tar bilder av seg selv utenfor, også de som ikke rekker innom, sier Blixrud. (©NTB)