346 millioner kroner til vindkraft

Utbyggingen av Midtfjellet vindkraftanlegg i Fitjar kommune i Hordaland får 346,5 millioner kroner i støtte fra Enova. Anlegget skal produsere 165 millioner kilowattimer (GWh).

Foto: Scanpix
Næringsliv
Dette er det fjerde vindkraftverket som får støtte fra Enova i år. Prosjektene som har fått støtte, har en planlagt produksjon på 490 GWh. Totalt har Enova bidratt til utbygging av 2,1 milliarder kilowattimer (TWh) siden 2001, opplyser det statlige selskapet i en pressemelding.- Med denne tildelingen er det bevilget 1 milliard kroner til vindkraft i år, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp).Han viser til at han har gitt klare signaler til Enova om å fortsette vindkraftsatsingen og sier at tildelingen til verket i Fitjar bekrefter denne satsingen.